Prosjekter

 

Band/prosjekter som opptar meg for tiden:

 

kammerherrer_poster

KAMMERHERRER: Forholdsvis nystartet band selv om vi alle sammen har spilt med hverandre i ulike konstellasjoner i en årrekke. I dette bandet synger vi låter vi har lagd selv, med friskt mot, ispedt noen friske varianter av andre artisters slagere. Hyggelige folk og god stemning. Spiller fast en gang i mnd på BlygeHarry i stavanger sentrum, nærmere bestemt 3. gje torsdag i mnd:) http://Blygeharry.no. Espen Hana, keyb/vokal, Øyvind Grong, bass/vokal, Alexander Flotve, gitar/vokal og Stene Osmundsen, slagverk.  Avaliable for rent!:-)

IMG_2467

TORE RENBERG & ALEXANDER FLOTVE: Turnert land og strand og det ganske land med denne karen det siste året. Det har vært en glede! Nedstrippet versjon av “Lindrende Enhet”. Et format som har vist seg å fungere veldig bra, mandolin og akk.gitarer og sang.

12246616_1134371826574508_4085164024556966759_n

TORE RENBERG & LINDRENDE ENHET: Kjent navn for mange, kanskje helst  som forfatter. Tore og meg jobbet sammen i KompisStudio først med ulike låter som vi så tok med til Bergen og superprodusent Yngve L. Sætre i Duperstudio. Der dukket det jaggu også opp et par knall gjesteartister som legger sine DNA igjen på resultatet! Nå gleder vi oss til albumslipp 22. januar med påfølgende turne/konsertvirksomhet i 2016. Bandet består av: Tore Renberg (akk.gitar), Iver Sandøy (slagverk), Chris Holm (bass) og meg på gitarer. Dette blir spennende så følg med:-)

atlarsbw

ATLARS & ALEXANDER DUO: Består av rapperen Lars “Atlars” Tønnesen (musikk, tekster og mikrofon) og meg. I utgangspunktet en akustisk opplevelse hvor jeg spiller akkgitar med litt effekter og loopstation. Atlars har vært aktiv siden 1999. Han har flere utgivelser bak seg med Dj Veekash fra Frankrike. Tekstene er for det meste på Siddis dialekt, men det dukker og opp noen engelske sanger da han jobber en del i utlandet. I 2006 ble Atlars norgesmester i slam poesi! Forrige album, «Tigerbalsam for sjelå» kom 2012 og nytt album er underveis.

DMS8481

ALEXANDER FLOTVE PROSJEKT: Har laget låter til dette konseptet siden slutten av 90- tallet og det blir forhåpentligvis et album av dette i nær fremtid. Instrumentalkomposisjoner, kanskje litt i “jazz”-landskapet med grunnbesetning gitar, kontrabass og slagverk. Musikalske bidragsytere er Knut Aabø (pno), Espen Westbye (trp), Ole A. Gjersvik/Jon Sjøen/Svein Folkvord (bass) og Vegar Fossum/Kurt Lisø/Raymond Lind (slv). Det ligger noen smakebiter fra den kommende plata under “Media”.

IMG_1781

LEIF OG KOMPISANE: Er i full gang, på turne, og har akkurat kommet ut med nytt album “Ikkje om det smalt” (2014) som ligger for salg overalt som musikk selges! Bandet består av sjefen sjøl Leif Nilsen (vokal/akk.git.), Inge Enoksen (keyboard), Øyvind Grogn (bass), Kurt Lisø (slagverk) og meg.

 

Busserulls Jubalon Bilde3

GUNNAR ANDERSENS JUBALONORKESTER: Med en fortid bl.a. fra det smått legendariske 3 Busserulls, som TVprogramleder og showmann, har Herr Andersen dradd i gang igjen en showkonsertpakke med fullt band. Bandet består av Inge Johnsen (bass/kor), Jostein Hustvedt (slagverk), Inge Enoksen (keyb/kor) og Torbjørn Økland (gitar/kor) eller meg på gitar og kor.

534

Div event konstellasjoner: Har etterhvert en del ulike eventkonsepter som jeg spiller med i rykk og napp. Det er ofte i duoformat med lokale artister men også med ulike band.  Vi har også startet en “unplugged/event” versjon med meg, Leif og Øyvind fra Leif & Kompisane.

Band/prosjekter som jeg har vært involvert i tidligere:

321531_235042859874729_1920641010_n

DICKENSBANDET: Hver søndag i 10 år har jeg vert med å rocka huset på Skagenkaien i Stavanger. For min del var det slutt med dette 1. juledag 2017.  Takk for kjekke år og mange gode minner!

Ellers slapp bandet plata “Takk for dansen” i 2011, med 11 egenkomponerte sanger utgitt på selskapet West Audio. Plata er innspillt i KompisStudio og er produsert av meg. Det har blitt en ærlig og fin plate og vi har fått bra anmeldelser og flotte tilbakemeldinger. Sjekk Spotify Etc:-)

IMG_4573

HEKSER OG TROLL: Turné i regi av Rikskonsertene. Handler om heksa Monica Von Jørpel som sliter med mye forskjellig, bl.a. allergi, høydeskrekk og trylleevnene… Med seg har hun 2 stk Troll.

Av og med Stig Valnumsen (div. instrumenter/manus/komponist), Monica Kloster (skuespiller/sanger/komponist) og Alexander Flotve (div. instrumenter/komponist).

Fargespill_Stavanger_ramme-1024x374

FARGESPILL STAVANGER: Fargespill Bergen ble startet i 2004 i av Ole Hamre og Sissel Saue. Hovedpersoner i Fargespill er barn med minoritetsbakgrunn som forteller sin historie. Fargespill Stavanger er en avlegger av Fargespill Bergen og hadde sin første forestilling 16. september 2012 i forbindelse med åpningen av Stavanger konserthus – i Zetlitz salen. Jeg er musikalsk leder/arrangør og kapellmester for forestillingen, Øygunn A. Ebenhard er kunstnerisk leder og har regi. Samspillet mellom våre aktører, med deres bakgrunn, og den moderne konsertarenaen gjør Fargespill til en unik opplevelse! Bandet består av Svein Folkvord (bass), Petru Poppa (key.) og Bendik Andersson (slagv.). Det er gjort full HD produksjon og DVD er til salgs av forrige forestilling.

599742_469443636416637_1869558573_n

JAN TOFT ORKESTER: Jan I. Toft slapp sin siste soloplate (høsten 2010) på Warner Music. Den het “Alle e aleina”. Plata var også nominert til Spellemannsprisen 2011, sammen med bl.a. gamlebandet Vamp. Vi turnerte en del høsten 2010 og våren 2011. Dette var et steinbra band, ha meg unnskyldt, med besetning Jan “Mr. Bauta” Toft (vokal/akk.gitar), Stig Valnumsen (gitarer/diverse instrumenter), Roar Skjelbred (bass), Freddy Wike (slagverk/perk/kor), Helge W. Flatland (tangenter) og meg (strengeinstrumenter/kor).

thumbs_75

DEN MAGISKE MIDDELALDER: Turné i regi av Rikskonsertene. Dette er en forestilling med middelalderen som tema og vi spiller musikken på vår måte. Ensemblet består av Lars (Atlars) Tønnesen (fl./rap/sjonglering), Runar Olsen (fiolin/trommer), Ann K. Sørvåg (sang/trommer) og meg (git). Ute på turné ca 2 ganger årlig.

IMG_0194

TORFINNS: En musikalsk humørtrio som hovedsaklig gjør eventjobber. Slapp debutplaten “Navle” i nov. 2014. Består av Stig H. Valnumsen (komponist/div. instr.), John Lilja (kontrabass +), Gaute Risa (slagv.), meg (div. instr) samt skuespiller/regissør Torfinn Nag (tekster/vok/div).

thumbs_57

TRE VISE MENN: Har laget 2 plater tidligere, “I en tynn tråd” og “Forbud mot å fly”. Vi har spilt mye i perioder og har hatt turneér på Vestlandet, Østlandet og i MidtNorge. Består av Per Mygland (vok/git), Harald Levang (slv), Roar Skjelbred (bass) og meg. Hadde i sin tid en “hit” med låten “Herborg Kråkevik” som lå lenge på Norsktoppen samt låten “Mann for å forstå”. Tre av mine bidrag som komponist kan du høre under “Media”.